Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2008

Ασπίς Πρόνοια: Γέμισαν από Μεγαλόνησο τα κιτάπια

Ασπίς Πρόνοια: Γέμισαν από Μεγαλόνησο τα κιτάπια
Γέμισαν από… Μεγαλόνησο οι λογιστικές καταστάσεις α΄ τριμήνου της εν Ελλάδι ασφαλιστικής, συμφερόντων του κ. Π. Ψωμιάδη.

Για πρώτη φορά στο α΄ τρίμηνο του 2008 ενοποιήθηκε η κυπριακή εταιρία Λήδα Επενδυτική καθώς η Ασπίς Πρόνοια με διαδοχικές αποκτήσεις πακέτων έφτασε τον Δεκέμβριο του 2007 να κατέχει το 64,19% του μετοχικού κεφαλαίου της. Μάλιστα το 18,68% περιλαμβάνεται στον λογαριασμό Επενδύσεις για λογαριασμό των ασφαλισμένων Ζωής.

Επίσης, με τη μέθοδο της καθαρής θέσης για πρώτη φορά ενοποιείται η Aspis Holdings και μαζί της ο υποόμιλος Aspis Holding (MFS Ventures, Aspis Liberty, Interalbanian, Aspis LIV). H Ασπίς Πρόνοια κατέχει το 35,66% του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Holding, εξ αυτού δε το 21,57% περιλαμβάνεται στον λογαριασμό Επενδύσεις για λογαριασμό των ασφαλισμένων Ζωής.

Στη μετάθεση του κέντρου βάρους της Ασπίδος από την Ελλάδα στην Κύπρο έπαιξε ρόλο και μια μη… συμμετοχή.

Έπειτα από αρκετά χρόνια η Ασπίς Πρόνοια δεν ενοποίησε στο α΄ τρίμηνο του 2008 την Ασπίς Ζημιών μια και αφενός δεν συμμετείχε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία προχώρησε εντός του 2007 η Ζημιών και αφετέρου πούλησε σε τρίτους το 8,89% του μετοχικού της κεφαλαίου εισπράττοντας 11,4 εκατ. ευρώ.

Έτσι το ποσοστό της στις 31/12/07 ανερχόταν στο 18,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v