Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 10 2008

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η "είδηση" βγήκε στο... περιθώριο

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η είδηση βγήκε στο... περιθώριο
Αντικείμενο βέβαια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ήταν η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα πολύ λίγο απασχόλησε το επενδυτικό κοινό.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο προέκυψε χθες από το... περιθώριο της γενικής συνέλευσης, όταν η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου συνέχισε την προσπάθεια κατευνασμού των ανησυχιών που επικρατούν στην αγορά για τον κατασκευαστικό κλάδο λόγω της κρίσης.

Και λέμε συνέχισε γιατί η αρχή είχε γίνει κατά το πρόσφατο conference call που ακολούθησε την έκδοση των εννεαμηνιαίων αποτελεσμάτων, όταν το management της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ξεκαθάρισε πως δεν κινδυνεύει η χρηματοδότηση των αυτοχρηματοδοτούμενων συμβάσεων που έχει αναλάβει.

Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση, η διοίκηση ήταν καθησυχαστική και για τα έργα του εξωτερικού, αφήνοντας επίσης να εννοηθεί ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις και για την ανάληψη κάποιας ή κάποιων συμβάσεων σημαντικού ύψους.

Με την τιμή της μετοχής γύρω στο 30% κάτω από τη λογιστική της αξία, με το P/E μονοψήφιο και με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων ικανό να κρατήσει τα μεγέθη της εταιρίας για 3 - 4 χρόνια, ο καθησυχασμός της αγοράς ίσως, μεσοπρόθεσμα, να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v