Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2003

Intracom: Το ”μετέωρο βήμα”… ανανέωσης!

Σφοδρή αναταραχή προκάλεσαν, σύμφωνα με εγκυρότατες ”εκ των ένδον” πληροφορίες, οι αλλαγές κορυφής στη διοίκηση της Intracom. Και ο λόγος δεν γίνεται μόνον για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ”ανατροπή” της… ιεραρχίας στους μετέχοντες των ανωτάτων κλιμακίων του ομίλου.

Αυτές, προς ώρας τουλάχιστον, φάνηκε να έχουν εκτονωθεί, αφού οι λοιποί αντιπρόεδροι, υψηλότερης… τάξεως (α΄τάξεως, β’ τάξεως και πάει λέγοντας) μπορεί μεν να απείλησαν με παραιτήσεις για την προαγωγή ”νεοτέρού” τους (του κ. Δεληγιάννη) στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ως λέγουν οι ”κακές γλώσσες”, πλην όμως φέρονται να ”πειθάρχησαν” τελικά στις βουλές του ισχυρού ανδρός της εταιρίας.

Τα ερωτήματα για τη στάση ή αν προτιμάτε την... από-στάση που θα τηρήσει εφεξής ο κ. Κόκκαλης από την εταιρία ”του”, φαίνεται να ταλανίζουν όλη την κλίμακα της ιεραρχίας, δημιουργώντας έντονα αισθήματα ανασφάλειας.

Γεγονός το οποίο, λένε οι ίδιες πηγές, θα επιχειρήσουν να καταπολεμήσουν σήμερα τα… ανώτατα κλιμάκια με εκτενές briefing ενημέρωσης σε επίπεδο διευθυντικών στελεχών.

Προς το παρόν, πάντως, διάχυτη είναι η αίσθηση ότι η εταιρία ευρίσκεται προ σημαντικών εξελίξεων, για τις οποίες πολλοί αισθάνονται τόσο αβέβαιοι, ώστε κάνουν λόγο περί ”μετέωρου βήματος” προς άγνωστο κατεύθυνση.

Υ.Γ.: Το ότι ο κ. Δημητριάδης αναχώρησε ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της συνέλευσης, ως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, πράγμα που δεν συνήθιζε να πράττει στο παρελθόν, ουδόλως βοήθησε στην εμπέδωση μιας εικόνας ”ηρεμίας” περί τα τεκταινόμενα.

Υ.Γ.2: Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν ότι τα όσα ”αποφασίστηκαν” στη συνέλευση είχαν ήδη λάβει οριστική μορφή σε πολύ στενότερο κύκλο, πριν από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Ίσως σε αυτό το γεγονός, αλλά και στην αμηχανία ορισμένων, να οφείλεται η καταστρατήγηση μιας… ”λεπτομέρειας”. Η γενική συνέλευση εκλέγει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο όμως συγκροτείται σε σώμα (όπως αναμένεται να γίνει σήμερα στην περίπτωση της Intracom) και εκλέγει με τη σειρά του τον… διευθύνοντα σύμβουλο κ.λπ.

Στην περίπτωσή μας, όμως, τα γεγονότα… προεξοφλήθηκαν ολοσχερώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v