Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2004

ΑΓΡΟΤΙΚΗ: Το blue chip της... Παράλληλης!!!

Όταν συζητάμε για το αν η Σοφοκλέους είναι ώριμη ή όχι για τα μέτρα και τα σταθμά των ξένων επενδυτών, κι αν της αξίζει να βρίσκεται μεταξύ των ανεπτυγμένων αγορών, καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ορισμένες ”καραμπινάτες” ελληνικές… ιδιομορφίες (για να το θέσουμε όσο το δυνατόν πιο… κομψά)

Ο λόγος για την περίπτωση της Αγροτικής η οποία φιγουράρει (τυπικά διότι στην πράξη ουδείς ξένος ή έλληνας αναλυτής ή και θεσμικός ασχολείται με τη μετοχή της) ανάμεσα στα ελληνικά Blue Chips του FTSE-20.

Kι όμως μόλις χθες έγινε σαφές - μέσω ανακοίνωσης της εταιρίας - ότι το Δημόσιο ελέγχει πάνω από 83% της εταιρίας, ενώ η ίδια η εταιρία – με αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης-αγόρασε άλλο ένα.. 4% και κάτι.

Ήτοι το φοβερό blue chip έχει free-float της τάξεως του 12% που δεν κάνει ούτε για την… Παράλληλη Αγορά. Κάτι τέτοια βλέπουν οι ξένοι και μας έχουν για Β΄-Γ΄ Διαλογή, κι αν δεν το καταλάβουμε, δεν πρόκειται να δούμε –μεσοπρόθεσμα άσπρη μέρα.

ΥΓ: Το θέμα του free float δεν είναι βέβαια ο μόνος λόγος που οι μεγάλοι επενδυτές και όχι μόνον αυτοί, απαξιούν να ασχοληθούν με το χαρτί της ΑΤΕ.

Είναι και το θέμα της αξιοπιστίας των οικονομικών της αποτελεσμάτων, ιδίως στο σκέλος των προβλέψεων και των επισφαλών λογαριασμών, παρά τις ενίοτε διθυραμβικές κριτικές ορισμένων για τα πρόσφατα αποτελέσματα.

Να δούμε λοιπόν τι θα δει και τι θα κάνει η νέα διοίκηση μετά τη δική της ”απογραφή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v