Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2011

ΤΕΝΕΡΓ: Ελκυστική αποτίμηση, χαμηλός κίνδυνος...

ΤΕΝΕΡΓ: Ελκυστική αποτίμηση, χαμηλός κίνδυνος...
Ελαφρά πάνω από τη λογιστική της αξία (364 εκατ. στις 30/9/2010) διαπραγματεύεται η Τέρνα Ενεργειακή, η οποία μάλιστα φαίνεται να «νικά τον χρόνο» και να αυξάνει δραστικά την παραγωγική της δυναμικότητα μέσα στο 2011.

«Κατά την εκτίμησή μας, η ΤΕΝΕΡΓΑ θα υπερδιπλασιάσει την παραγωγική της δυναμικότητα μέσα στο 2011, στα 343 MW σε σύγκριση με τα 161 MW που διέθετε στο τέλος του 2010», αναφέρει ενδεικτικά η HSBC, η οποία όταν κάνει λόγο για τη μετοχή σημειώνει: «Ελκυστική αποτίμηση, με χαμηλό κίνδυνο προς τα κάτω».

Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι η αποτίμηση του τίτλου δεν επηρεάζεται ουσιαστικά από την περυσινή αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, η οποία υποκαθιστά την κρατική επιχορήγηση του 30% επί της επένδυσης (άδεια κρατικά ταμεία) με αυξημένο τιμολόγιο κατά 20%.

Αντίθετα, ίσως και να την ωφελήσει, καθώς η Τέρνα Ενεργειακή -όπως και άλλοι μεγάλοι όμιλοι στον κλάδο της ενέργειας- διαθέτει γραμμές χρηματοδότησης για την υλοποίηση των projects που θα εγκριθούν, σε αντίθεση με μικρότερους «παίκτες» οι οποίοι πιθανόν να βρεθούν σε αδιέξοδο και να αναγκαστούν να ρευστοποιήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v