Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2011

Γραφείο ταξιδιών «Το Δημόσιο»!

Γραφείο ταξιδιών «Το Δημόσιο»!
Ποιος πληρώνει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις;

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ραγκούση, η κυβέρνηση!

Με την από τις 23 Δεκεμβρίου 2010 απόφασή του, το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να καλύψει από τον προϋπολογισμό του τα έξοδα μετακίνησης, τετραήμερης διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης του κ. Moawia Ahmed στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Moawia Ahmed κατέχει θέση συντονιστή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών» και με την ιδιότητά του αυτή συμμετείχε σε συνέδριο εμπειρογνωμόνων για την ένταξη των μεταναστών.

Η στήλη δεν έχει κάτι με τις ΜΚΟ, πολύ δε περισσότερο με οργανώσεις όπως το «Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών».

Σε περίοδο, όμως, όπου το Δημόσιο καλείται να κόψει τα έξοδά του από παντού, τέτοιες ενέργειες υπάρχει κίνδυνος να φανούν προκλητικές.

Γιατί ακόμη και αν κρίθηκε σκόπιμο να χρηματοδοτηθούν τα έξοδα αποστολής προκειμένου να συμμετάσχει ο κ. Moawia Ahmed στο συνέδριο, τι λογική έχει να του καταβληθεί ημερήσια αποζημίωση(!) για τις 4 ημέρες παραμονής του στις Βρυξέλλες;

Σε συνέδριο, δε, όπου ο κ. Moawia Ahmed παρίσταται ως ιδιώτης.

Και αναρωτιέται η στήλη τι σόι ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ είναι αυτές που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και για ποιον λόγο.

Συνάδει με το καταστατικό τους η χρηματοδότηση από την κυβέρνηση; Και αν ναι, δεν δικαιούνται κάποιοι να στέκονται καχύποπτα απέναντί τους;...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v