Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2011

Frigoglass: Το εξάμηνο έφερε... ψαλίδι

Frigoglass: Το εξάμηνο έφερε... ψαλίδι
Παρότι τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου της Frigoglass διαμορφώθηκαν πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα περιθώρια λειτουργίας και το bottom line ήταν κατώτερα των προσδοκιών, με αποτέλεσμα η Proton και η Πειραιώς Χρηματιστηριακή να προχωρήσουν σε μείωση της τιμής-στόχου για τον τίτλο της εταιρίας στα 12 ευρώ πλέον έναντι 8 ευρώ που αποτιμάται στο ταμπλό του Χ.Α.

Αν και οι προοπτικές της επιχείρησης παραμένουν θετικές, το κόστος των πρώτων υλών είναι αυξημένο, γεγονός που επηρεάζει την κερδοφορία της, θεωρούν οι δύο χρηματιστηριακές.

Η Proton, επιπλέον, εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη φέτος θα διαμορφωθούν στα 26,1 εκατ. ευρώ από 31,2 εκατ. ευρώ που υπολόγιζε πριν, ενώ η Πειραιώς αναμένει τα καθαρά κέρδη πλέον στα 28,2 εκατ. ευρώ από 33 εκατ. που υπολόγιζε πριν από τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Η Πειραιώς, πάντως, τονίζει ότι, παρά τις μακροοικονομικές ανησυχίες, η Frigoglass βρίσκεται σε καλό σημείο για να παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και η τρέχουσα τιμή στο ταμπλό του Χ.Α. είναι ένα καλό σημείο εισόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v