Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 4 2012

Η κάθοδος των Βορείων κι η μοναξιά του Φωτόπουλου

Η κάθοδος των Βορείων κι η μοναξιά του Φωτόπουλου
Σταθερά και μεθοδικά ο Σπάρτακος, το σωματείο της ΔΕΗ που έχει άμεση σχέση με τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής, κερδίζει συνεχώς έδαφος, καταλαμβάνοντας ζωτικό χώρο της ΓΕΝΟΠ σε οργανωτικό και θεσμικό επίπεδο.

Προχθές έκανε άμεση παρέμβαση προς τη ΓΕΝΟΠ, καλώντας την να υπογράψει πάση θυσία τη συλλογική σύμβαση με τη διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να προλάβει τις επιπτώσεις από τη λήξη της μετενέργειας.

Μάλιστα, καλεί τη ΓΕΝΟΠ να υπογράψει συλλογική σύμβαση «με τα όποια χαρακτηριστικά, κριτήρια και προϋποθέσεις αυτή νομίζει πως θα καλυφθούν καλύτερα οι εργαζόμενοι», καθώς «στην παρούσα φάση και υπό τις υπάρχουσες συνθήκες ΔΕΝ δικαιολογείται ούτε και συγχωρείται πλέον η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης, που θα εξασφαλίσει το σύνολο των εργαζομένων και την επιχείρηση, δίδοντας σανίδα σωτηρίας και απαλλαγής από τα δεινά που επέβαλε ο Νόμος 4046», τονίζει χαρακτηριστικά ο Σπάρτακος, φοβούμενος ότι η λήξη ισχύος της προηγούμενης ΣΣΕ, μέσω της μετενέργειας, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική επιδείνωση των συνολικών απολαβών τους.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Σπάρτακος ρίχνει ευθείες βολές στους κύκλους της ΓΕΝΟΠ, που ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα, στα οποία θα προσπαθήσουν να χρεώσουν ενδεχόμενο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις.

Ας σημειώσουμε ακόμη ότι προχθές έγιναν περιορισμένες κινητοποιήσεις σε ορυχεία και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Πτολεμαΐδας.

Και αν αυτά συμβαίνουν σε θεσμικό επίπεδο, σε οργανωτικό χθες καταγράφηκε το πρώτο προγεφύρωμα των Βορείων σε παραγωγική μονάδα του Νότου. Ως γνωστόν, ο Σπάρτακος δημιουργεί σωματειακά παραρτήματα σε λειτουργικές μονάδες της ΔΕΗ, κυρίως παραγωγικές, οι οποίες αποτελούν πλέον τον κορμό της μητρικής εταιρείας, μετά την απόσπαση των κλάδων μεταφοράς και διανομής που είναι θυγατρικές.

Έτσι το 22ο παράρτημα του σωματείου ιδρύθηκε στον ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι. Το στοίχημα πιστεύουμε ότι θα είναι ο ΑΗΣ Λαυρίου, ένας από τους μεγαλύτερους της ΔΕΗ και ο μεγαλύτερος του νοτίου συστήματος, με εγκατεστημένη ισχύ περίπου 2.000 μεγαβάτ.

Γιατί λέμε ότι θα είναι το στοίχημα: επειδή εκεί μετατέθηκε λίγο πριν από το Πάσχα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, προσπαθώντας να δημιουργήσει ανάχωμα στην επέκταση του Σπάρτακου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v