Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2012

ΠΛΑΘ: Εμείς σας είχαμε... προειδοποιήσει!

ΠΛΑΘ: Εμείς σας είχαμε... προειδοποιήσει!
Στις 11 Μαΐου ο «Χ» σας είχε επιστήσει την προσοχή για τα (επικείμενα τότε) αποτελέσματα των Πλαστικών Θράκης και για το αν αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τρέχουσα τιμή της μετοχής στο ταμπλό του Χ.Α.

Πράγματι, η εισηγμένη εταιρεία στο πρώτο φετινό τρίμηνο πέτυχε άνοδο τζίρου από τα 60,4 στα 65,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,76 εκατ. έναντι 866 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και έναντι 4 εκατ. ευρώ ολόκληρο το 2011.

Δηλαδή, η ΠΛΑΘ σημείωσε στο πρώτο φετινό τρίμηνο περίπου το 70% των κερδών του συνόλου της περσινής χρονιάς. Και επιπλέον, ανακοινώθηκε από το management πως το δεύτερο τρίμηνο του 2012 εξελίσσεται και αυτό ανοδικά σε σχέση με πέρυσι, έστω και με χαμηλότερο ρυθμό.

Με βάση λοιπόν την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 24 εκατ. ευρώ, η μετοχή τελεί υπό διαπραγμάτευση κάτω από το 25% της λογιστικής της αξίας και με P/E 6, με βάση τα κέρδη ολόκληρης της περσινής χρονιάς, τα οποία είναι πολύ πιθανό η εταιρεία να καταφέρει να τα προσεγγίσει το πρώτο φετινό εξάμηνο!

Η μετοχή χθες αντέδρασε θετικά, ωστόσο επαναλαμβάνουμε αυτό που είχαμε επισημάνει και την προηγούμενη φορά. Είναι αβέβαιο πώς θα κινηθεί μελλοντικά, όπως και κάθε άλλη μετοχή του Χ.Α. που δείχνει να είναι υποτιμημένη.

Κάτι η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και στο Χ.Α., κάτι το οικονομικό κλίμα που βαραίνει και στις αγορές του εξωτερικού, κάτι η περιορισμένη εμπορευσιμότητα του τίτλου…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v