Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2002

Ορθώς κ. Καθηγητά! Πλην όμως....

”Υπάρχει σοβαρή δόση ανορθολογισμού σε ορισμένα φαινόμενα της αγοράς. Το πιο σοβαρό παράδειγμα είναι το εξής: Η χρηματιστηριακή αξία των εισηγμένων μετοχών των ΕΕΧ (εταιριών επενδύσεων χαρτοφυλακίου) δεν πρέπει λογικά να αποκλίνει σημαντικά από την αξία του χαρτοφυλακίου αυτών των εταιριών.

Στην αγορά μας, από τον Αύγουστο του 1999 έως το πρώτο τρίμηνο του 2000, σημειώθηκε μεγάλη θετική απόκλιση. Από τον Ιούνιο 2001 ως τώρα σημειώνεται αρνητική απόκλιση.. Είναι ένδειξη ανορθολογικών προσδοκιών.

Η απουσία ταχείας διόρθωσης τέτοιων φαινομένων προσφέρει το μέτρο της αδυναμίας των μηχανισμών της αγοράς κατά την παρούσα φάση και της αδυναμίας δράσης των επαγγελματιών της αγοράς.”

Τάδε έφη κατά τον ετήσιο απολογισμό του έργου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο πρόεδρος της Στ. Θωμαδάκης, εκφράζοντας έτσι ανοικτά και τις ζωηρές αμφιβολίες του για τον ..επαγγελματισμό ορισμένων επαγγελματιών της Σοφοκλέους ( και προσφέροντάς μας έναν εύκολο τρόπο υπολογισμού της υποτιμητικής ή υπερτιμητικής υπερβολής που εκάστοτε επικρατεί στην αγορά).

Υπό αυτάς τας συνθήκας όμως, δεν μπορώ ως Χαμαιλέων να μην αναρωτηθώ εάν διέλαθε της προσοχής του το ”φαινόμενο DOMUS”, της μοναδικής εταιρίας επενδύσεων που -κόντρα σε όλα όσα ανέφερε ο ίδιος- αποτιμάται χρηματιστηρικά σε σχεδόν διπλάσια τιμή από το χαρτοφυλάκιό της και μάλιστα σε περίοδο ”υποτιμητικού ανορθολογισμού”!

Αν μη τί άλλο η μελέτη της συμπεριφοράς της, ίσως προσφέρεται ως case study για τους πανεπιστημιακούς φοιτητές του κ. Καθηγητού. Πιθανώς με τον τίτλο ”Το σύγχρονο... θαύμα της Σοφοκλέους”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v