Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2002

Ο... ”παλμός” της αγοράς

Για την ανάγκη να προχωρήσουν ”ριζοσπαστικές διαρθρωτικές αλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις” έκανε χθες λόγο ο πρόεδρος της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής και επί πολλά χρόνια τραπεζίτης του ”κρατικού τομέα” Νίκος Καραμούζης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στο νέο κτίριο της εταιρίας.

Αν μη τί άλλο ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Καραμούζη για λανθασμένη αίσθηση του timing και του ”παλμού της αγοράς”. Για το λόγο αυτό χρήσιμο είναι επίσης να αναφερθούν και άλλες δύο ατάκες του:

”To minimum που οφείλει να κάνει το κράτος εφόσον επιθυμεί να διατηρεί έμμεσα ή άμεσα τον έλεγχο ορισμένων εταιριών είναι να διατηρεί διαχρονικό management” (εδώ σαφής είναι η ..μπηχτή για τις απανωτές αλλαγές που έχουν γίνει στη διοίκηση του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να πέφτει ...ξύλο από τους ξένους οίκους) και... ”Οι ισχύουσες ρυθμίσεις (στη φορολόγηση προσόδων από κινητές αξίες) είναι αναποτελεσματικές και άδικες. Χρειάζεται το σύστημα να είναι αναπτυξιακό”.

Με αυτή την τελευταία φράση ο ”διορατικός” κ. Καραμούζης ουχί εκ συμπτώσεως υποθέτω, επανέφερε στο προσκήνιο ένα παλαιό θέμα. Το γεγονός οτι στη Σοφοκλέους φορολογείται γενικώς η...πώληση αξιών με 0,3%, είτε είναι κερδοφόρος είτε είναι ζημιογόνος ... Αντίθετα, στο εξωτερικό φορολογείται η υπεραξία και δίδονται κίνητρα μακροχρόνιας διακράτησης. Μήπως έρχονται και εδώ τέτοιες αλλαγές;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v