Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2013

ΤΤ: Γιατί αργεί η "μέρα της κρίσης"

ΤΤ: Γιατί αργεί η μέρα της κρίσης
Πρώτα θα προχωρήσει η διαδικασία της δημόσια πρότασης της Εθνικής για τη Eurobank και μετά θα μπει στην τελική ευθεία η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μαθαίνει η στήλη.

Ο δεύτερος γύρος επαφών της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τους τελικούς ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του υγιούς τμήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχει ξεκινήσει, πάντως, πολύ πριν από τα Χριστούγεννα.

Οπως είχε γράψει το Εuro2day.gr η Τράπεζα Πειραιώς κατέστησε σαφές ότι δεν θα συμμετάσχει στην τελική φάση της διεκδίκησης ενώ ήπιο χαρακτήριζαν πηγές που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις το ενδιαφέρον της Alpha Bank.

Μάλιστα, οι πληροφορίες, έκαναν λόγο για πιέσεις στον όμιλο της Alpha Bank τουλάχιστον να φθάσει μέχρι την κατάθεση προσφοράς, προκειμένου να μην υπάρχουν δύο μόνο μνηστήρες (Εθνική και η Eurobank), που συντόμως θα είναι… ένας. Στο κόλπο πάντως είναι και η Τράπεζα Αττικής.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα απαιτηθεί περίπου μια εβδομάδα καθώς θα πρέπει να υπάρξει και το πράσινο φως από την ΕΕ. Ετσι, η... ημέρα της κρίσης για το Τ.Τ. -εκτός απροόπτου- δεν είναι η σημερινή. Θα καθυστερήσει λίγο ακόμα

ΥΓ.: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για το Τ.Τ. έχει επιλεγεί η Ernst & Young.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v