Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2013

Από την Πειραιώς περνάει η πώληση της ΕΒΖ

Από την Πειραιώς περνάει η πώληση της ΕΒΖ
Στην Πειραιώς παρέμειναν και μετά τον οριστικό διαχωρισμό των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ΑΤΕ τα δάνεια που είχε χορηγήσει η Αγροτική στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Πρόκειται, όπως έχει γράψει η στήλη, για βραχυπρόθεσμα δάνεια το ύψος των οποίων στις 30/9/2012 ανερχόταν σε 137 εκατ. ευρώ, επί συνόλου βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων 187 εκατ. ευρώ.

Αν συνυπολογιστεί ότι οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ξεπερνούσαν στις 30/9 το κυκλοφορούν ενεργητικό και ότι στις απαιτήσεις υπάρχουν πιθανώς ποσά που δεν θα εισπραχθούν, γίνεται αντιληπτό ότι η ρύθμιση των δανείων αποτελεί μείζον ζήτημα για όποιον θέλει να πάρει την ΕΒΖ.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ για την εξαγορά του 82,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Ζάχαρης θα πρέπει να περάσουν από την Πειραιώς για να ρυθμίσουν τα δάνεια.

Εξ ου και η διαδικασία επιλογής του πλειοδότη θα καθυστερήσει…

ΥΓ.: Με δεδομένο ότι υπάρχει στη μέση το φλέγον ζήτημα της ρύθμισης των υψηλών δανείων, οι μέχρι τούδε διαρροές για τα προσφερόμενα τιμήματα πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα.

ΥΓ. ΙΙ: Ακούμε ότι οι Πολωνοί ενδιαφέρονται περισσότερο για τη σερβική θυγατρική της
ΕΒΖ και οι Γάλλοι για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v