Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2013

Ασφαλιστικές: Το λουκέτο και το τρις εξαμαρτείν

Ασφαλιστικές: Το λουκέτο και το τρις εξαμαρτείν
Λουκέτο είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην ασφαλιστική εταιρεία Evima, που ουσιαστικά αποτελούσε τη συνέχεια της πάλαι ποτέ Proton Ασφαλιστικής.

Μάλιστα, το λουκέτο αυτό φαίνεται πως θα κοστίσει κάπου 25 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, καθώς η αγορά της ασφαλιστικής από τον σημερινό της ιδιοκτήτη είχε πραγματοποιηθεί μέσα από δάνειο της Proton Bank.

Εν πάση περιπτώσει, αυτήν τη φορά θα φανεί κατά πόσον η ελληνική ασφαλιστική έχει ωριμάσει, αφήνοντας στο παρελθόν τις… παιδικές της ασθένειες.

Θυμίζουμε πως όταν είχε κλείσει η Εγνατία κάποιες «σοβαρές» ασφαλιστικές έτρεχαν για να μεταφέρουν σε τιμές κοψοχρονιά το πελατολόγιο αυτοκινήτου της πτωχευμένης εταιρείας.

Οι ζημίες που ακολούθησαν δεν περιγράφονται…

Και αν τότε μιλούσαμε για την προ κρίσης περίοδο, το ίδιο περίπου επαναλήφθηκε και με τα ασφαλιστικά συμβόλαια αυτοκινήτου της Ασπίς, όπου αρκετές και πάλι «σοβαρές» εταιρείες έδωσαν «γη και ύδωρ» προκειμένου να τα φέρουν κοντά τους.

Και φυσικά, λίγα χρόνια αργότερα, οι ζημίες έδιναν και έπαιρναν.

Για να δούμε λοιπόν αν και αυτήν τη φορά οι «σοβαρές» εταιρείες θα παρασυρθούν από το δέλεαρ της νέας παραγωγής, προσφέροντας στα συμβόλαια της Εviva χαμηλότατα τιμολόγια.

ΥΓ.: Η Evima είχε ασφαλίσει γύρω στα 270.000 χιλιάδες οχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v