Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2013

ΔΕΗ:Οι εισαγωγές λιγνίτη και τα 7 χρόνια φαγούρας

ΔΕΗ:Οι εισαγωγές λιγνίτη και τα 7 χρόνια φαγούρας
Νέο διαγωνισμό για... προμήθεια λιγνίτη προκήρυξε η ΔΕΗ. Το πρωτοφανές γεγονός έχει άμεση σχέση με τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε ορισμένες μονάδες λόγω μικρής παραγωγής των ορυχείων, ή κακής ποιότητας λιγνίτη. Ο νέος διαγωνισμός αφορά ποσότητα 60.000 τόνων για τις μονάδες των ΑΗΣ Μελίτης και Καρδιάς, με θερμογόνο δύναμη 2.500 - 4.000 Κcal.

Ως γνωστόν, το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η μονάδα της Μελίτης, η οποία κατασκευάστηκε στο συγκεκριμένο σημείο και σχεδιάστηκε για την ποιότητα λιγνίτη των τοπικών ορυχείων, ενώ σήμερα υπολειτουργεί. Ο λόγος, το σημαντικότερο από αυτά, της Βεύης, παραμένει κλειστό, ο πληθυσμός πλήττεται από την ανεργία, ενώ ο διαγωνισμός για την παραχώρησή του είναι κολλημένος την τελευταία 7ετία.

Έτσι λοιπόν κάθε τόσο η ΔΕΗ προκηρύσσει διαγωνισμούς για προμήθεια λιγνίτη, ο οποίος εισάγεται από την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Όσο για το κόστος ανά τόνο μαζί με τα μεταφορικά, τις πιο πολλές φορές ξεπερνά το κόστος προμήθειας λιθάνθρακα, με πολλαπλάσια θερμαντική δύναμη.

Την αλλοπρόσαλλη κατάσταση ο ΧΑΜ θα την επισημαίνει με κάθε ευκαιρία, αν και γνωρίζει ότι δύσκολα ιδρώνει το αφτί των αρμοδίων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v