Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 30 2013

Σφηνάκια για Σαράντη, Ζάμπα, International life

Σφηνάκια για Σαράντη, Ζάμπα, International life
ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πολύ καλά τα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου το πρώτο φετινό τρίμηνο, καθώς αυτά διαμορφώθηκαν από το 1,15 στα 2,36 εκατ. ευρώ. Έτσι, το ζημιογόνο αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου οφείλεται στην εγγραφή ζημιών από την πώληση της συμμετοχής που κατείχε η εισηγμένη στη Folli Follie.

Ωστόσο, παρά τις λογιστικές (και μη επαναλαμβανόμενες αυτές ζημίες), στο πρώτο φετινό τρίμηνο η Σαράντης πέτυχε θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 3,15 εκατ. ευρώ και θετικές επενδυτικές ταμειακές ροές 9,1 εκατ. ευρώ. Έτσι, στις 31/3/2012 ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός ανερχόταν στα 45,8 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα στο ταμείο υπήρχαν 46,3 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για καθαρό ταμείο γύρω στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Και φυσικά μιλάμε για άνετη δυνατότητα χρηματοδότησης εξαγορών (στο εξωτερικό), αν και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.


INTERNATIONAL LIFE: Ακούμε πως η ασφαλιστική International Life διαπραγματεύεται για να δώσει τη διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων της σε άλλη ΑΕΔΑΚ που είναι θυγατρική τράπεζας. Στόχος είναι η απαλλαγή από τα ζημιογόνα αποτελέσματα που συνεπάγεται η διατήρηση της ΑΕΔΑΚ, σε μια περίοδο όπου και το τελευταίο ευρώ θεωρείται απολύτως απαραίτητο.

Αναμφίβολα, στον χώρο των ΑΕΔΑΚ επικρατεί σημαντική κινητικότητα. Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Proton έδωσε τη διαχείρισή της των αμοιβαίων κεφαλαίων της στη MetLife Alico και οι ΑΕΔΑΚ των τραπεζών Λαϊκής και Κύπρου έχουν βγει προς πώληση.
Να σημειωθεί η άρνηση της Τράπεζας Πειραιώς να ενδιαφερθεί για τις δύο συγκεκριμένες εταιρείες. Για το προφίλ όσων επιδείξουν αρχικό ενδιαφέρον, σας έχει ήδη ενημερώσει από το προηγούμενο Σάββατο το Euro2day.gr.


ΖΑΜΠΑ: Το 2012 η αγορά των ηλεκτρικών συσκευών υποχώρησε κατά περίπου 19%, όμως η μόνη υποαγορά του κλάδου που ανέβασε τις πωλήσεις της ήταν αυτή των air conditions (συνέβαλε και η υπέρμετρη φορολόγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης).

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η αύξηση των επιδόσεων που σημείωσαν τόσο η FG Europe, όσο και η Γ.Ε. Δημητρίου.

Αντίθετα, οι πωλήσεις της ΖΑΜΠΑ (κλιματιστικά Sharp) παρέμειναν για μία ακόμη χρονιά σε πολύ χαμηλά επίπεδα πωλήσεων, με αποτέλεσμα οι λειτουργικές επιδόσεις της να είναι οριακές (και φυσικά κάτω των 2 εκατ. ευρώ, που αποτελεί το όριο που ζητά το Χρηματιστήριο της Αθήνας).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v