Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2005

Υπουργικός πόλεμος για τις ΔΕΚΟ

Μάχες χαρακωμάτων θυμίζει σε πολλές περιπτώσεις το σκηνικό στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Αφορμή για το πλέον πρόσφατο κρούσμα του ενδοκυβερνητικού δυσμενούς κλίματος στάθηκε το ν/σ που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας για τις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ”συναρμόδιος” για ορισμένες από τις ΔΕΚΟ υπουργός, κ. Μ. Λιάπης, εξέφρασε σε εκπροσώπους του Τύπου τα έντονα παράπονά του για τους χειρισμούς της Καραγιώργη Σερβίας στο επίμαχο θέμα.

Οι αιτιάσεις του κ. Λιάπη φαίνεται ότι εστιάστηκαν στο έλλειμμα ενημέρωσής του, καθώς -όπως είπε- ενημερώνεται για το θέμα των ΔΕΚΟ ”από τις εφημερίδες”.

Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να χαρακτήρισε τον συνάδελφό του κ. Αλογοσκούφη ως... ”ανάγωγο”!

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομίας, παρότι ανεπίσημη και μέσω ”κύκλων”, ήταν μάλλον αυστηρή: ”Tην ευθύνη για το ν/σ των ΔΕΚΟ έχει το υπουργείο Οικονομίας, που ασχολείται με την ουσία των ζητημάτων και δεν κάνει μικροπολιτική”.

Ελπίζουμε πάντως να μην υπονόησαν με αυτό το σχόλιο ότι κάνει ο κ. Λιάπης μικροπολιτική, ως να ήταν (λέμε τώρα) ένας οποιοσδήποτε... ”πολιτευτάκιας”.

Διότι κάτι τέτοιο θα ήταν ασυγχώρητο να λεχθεί για έναν πολιτικό με το βεληνεκές -και την... αγωγή, μην το ξεχνάμε- του κ. Λιάπη.

Τόσο έργο έχει να επιδείξει ο άνθρωπος στο υπουργείο του.

Δεν είδατε πώς έκλεισε το ψηφιακό χάσμα της Ελλάδας, πώς εκσυγχρόνισε τον ΟΣΕ και πώς έκλεισε το θέμα της Ολυμπιακής;

Απορούμε πώς τα πρόλαβε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v