Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2006

H Vodafone και οι... απορίες

Δύο μη... χρηματιστηριακά θέματα θα θίξει σήμερα η στήλη, θεωρώντας ότι θα απασχολήσουν πολύ σοβαρά την επικαιρότητα κατά το επόμενο διάστημα, με πιθανώς ευρύτερες συνέπειες.

Το πρώτο είναι εσωτερικό και αφορά στις ”υποκλοπές” κινητών. Τα ”θολά” σημεία φαίνεται -κατόπιν και της εκτενέστατης (χρονικά) κυβερνητικής συνέντευξης Τύπου- να είναι τουλάχιστον τρία..



- Πώς ακριβώς βρήκαν οι υποκλοπείς ποιους αριθμούς θα πρέπει να παρακολουθούν; Διότι εδώ μιλάμε για 100 διαφορετικές συνδέσεις, που ανήκαν (σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να είναι απευθείας ”στο όνομά τους”) σε 47 διαφορετικά, πολιτικά και μη, πρόσωπα, οι αριθμοί δε των περισσοτέρων ήταν καταφανώς απόρρητοι.

- Γιατί βιάστηκαν οι αρμόδιοι της Vodafone (την απόφαση βεβαίως έλαβε ο ίδιος ο κ. Κορωνιάς) να απενεργοποιήσουν το λογισμικό υποκλοπής πριν συνεννοηθούν με τις διωκτικές αρχές - και κατά πόσον αυτή η ενέργεια συνέβαλε στη δυσκολία αποκάλυψης των δραστών;



- Πώς ακριβώς θα διασφαλιστεί η μη επανάληψη αυτού του φαινομένου στο μέλλον, όχι μόνον για τα διάφορα σημαντικά πρόσωπα, αλλά και για τον απλό πολίτη-χρήστη;

Υ.Γ.: Πριν προχωρήσουμε στο επόμενο -καυτό- θέμα, πρέπει επίσης να δηλώσουμε ότι μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η εταιρία Vodafone δεν προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου (μετά έστω τους κυβερνητικούς παράγοντες), για ένα γεγονός που θα κάνει κυριολεκτικά τον γύρο του κόσμου και επί του οποίου έχει τον πρώτο λόγο για τα ”τεχνικά θέματα”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v