Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2006

Το Ιράν, τα πυρηνικά και η τρομοκρατία

Αυτό το θέμα είναι πιο… διεθνές. Και ενδεχομένως η σημασία του για τις αγορές να αποδειχτεί τεράστια.

Μιλάμε βεβαίως για το θέμα του Ιράν και των πυρηνικών. Διότι μπορεί ο πρόεδρος Μπους να μιλάει τελευταία σε λιγότερο ”επιθετικούς” τόνους απ’ ό,τι στο παρελθόν, πλην όμως οι θέσεις του δεν έχουν αλλάξει.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας δεν κατάφερε να πάρει χθες θέση για το αν θα πρέπει να παραπεμφθεί η όχι το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Να δούμε αν -και τι- θα αποφασίσουν σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, ο κ. Negroponte, επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι φοβάται πως το Ιράν θα αποκτήσει σύντομα πυρηνικό όπλο από τη Βόρεια Κορέα, το οποίο και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει με τους βαλλιστικούς πυραύλους που ήδη κατέχει!

Ο ίδιος, ωστόσο, αποσαφήνισε ότι την πρώτη θέση στη λίστα της… ανησυχίας εξακολουθεί να κατέχει η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.

Κερασάκι στην… τούρτα, οι χθεσινές δηλώσεις του Βρετανού κ. Καρλάιλ, (έχει διοριστεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να ”επιθεωρεί” θέματα αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας), σύμφωνα με τις οποίες ”θα πρέπει να αναμένονται νέες επιθέσεις αυτοκτονίας με απρόβλεπτους στόχους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v