Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε mid cap με υψηλές «βλέψεις» αναφερόμασταν με ανάρτησή μας, στις 18 Δεκεμβρίου.

Σημειώναμε τότε -μεταξύ άλλων- πως «...στα 159,3 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία, που σε ενδεχόμενη μεγέθυνση πέραν των 200 εκατ. θα μπορούσε να μπει στο monitoring ξένων funds...». Ουσιαστικές προϋποθέσεις συνέτρεχαν καθώς από τον Δεκέμβριο 2021 ο Βασίλης Μπαλούμης ανέλαβε ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο ολοκληρώθηκε εντός του 2025, υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και άλλαξε τα θεμελιώδη μεγέθη καθώς και την πορεία της εταιρείας. Αποτέλεσμα, η διανομή μερίσματος στους μετόχους, μετά από 18 χρόνια. Στην πορεία και με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Γιαννουλέα -αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει η διοίκηση της ΔΕΗ -για σειρά «κλεισμένων» συναντήσεων με διαχειριστές σημαντικών επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Ηδη, η JPMC παίρνει θέση για την AMK των 4 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας τα κρίσιμα σημεία, τις αιτιάσεις αλλά και με τους αναλυτές του πανίσχυρου οίκου να θεωρούν ότι η μετοχή παραμένει ελκυστική.

Goldman Sachs, Morgan Stanley, BofA αλλά και Capital, BlackRock, κ.α. συμμετέχουν με τον ένα (ως ανάδοχοι) ή τον άλλον τρόπο (δυνητικοί επενδυτές) ενισχύοντας την εκτίμηση όσων προεξοφλούν την κομβική παρουσία/ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα.

Με την ανακοίνωση της ΤΙΤΑΝ SA (Euronext Brussels, Paris και Euronext Athens) πως η θυγατρική της TITAN America ολοκλήρωσε την εξαγορά της Keystone Cement, εταιρίας παραγωγής τσιμέντου και αδρανών υλικών με έδρα την Πενσυλβάνια, κλείνει ο κύκλος εξαγορών που είχε δρομολογήσει η διοίκηση.

Η συνεισφορά των εξαγορών, καθώς και η ευρύτερη υλοποίηση της στρατηγικής TITAN Forward 2029, θα παρουσιαστούν κατά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του Ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του 2026, την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026.

Με τις τιμές του πετρελαίου να σπάνε τα κοντέρ -και στα $125 το brent-, τα περιθώρια διαχείρισης της κρίσης από Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη στενεύουν ασφυκτικά.

Ειδικότερα για την ΕΚΤ -που όποιο και εάν είναι το μήνυμα Λαγκάρντ- πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση (της 10-11 Ιουνίου).

Σημειώναμε στις 5 Μαρτίου την πισθάγκωνα δεμένη ΕΚΤ και τη... χιονοστιβάδα του πληθωρισμού.

Δυστυχώς, σχεδόν δύο μήνες μετά η κατάσταση είναι χειρότερη απ' ό,τι τότε προβλεπόταν.

Αναμενόμενη η αναθεώρηση προς χαμηλότερα του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας από τον S&P. Οι αναλυτές του οίκου καταγράφουν τα αυτονόητα (ο πόλεμος μειώνει τον ρυθμό), σημειώνουν τα δεδομένα (ανθεκτικότητα) αλλά και προειδοποιούν (πληθωριστικός κίνδυνος, αντοχές).

Η υποβάθμιση από τον S&P αναπόφευκτη, όταν το Βερολίνο "κόβει" στο μισό τις προβλέψεις για την γερμανική οικονομία (στο 0,5%) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την συνέχεια -συνεκτιμώντας πως η χώρα εισέρχεται σε τουριστική περίοδο.

Σε αυτή την συγκυρία, η ΕΚΤ δεν φαίνεται να διαθέτει "όπλα" για να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση (πάλι καλά που δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια σε αυτή την συνεδρίαση/μεταθέτοντας το θέμα για την επόμενη στις 10-11 Ιουνίου).

v
Απόρρητο