Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2021

Club billionaires

Εως τα 9,08 με τελική τιμή τα 8,85 ευρώ η μετοχή της ΕΥΔΑΠ στη χθεσινή συνεδρίαση. Εν δυνάμει για το club των... billionaires η Επιχείρηση, με την αποτίμησή της στα 942,5 εκατ.

Για το... φθηνό νερό κάναμε λόγο, με ανάρτησή μας στις 7 Απριλίου, εστιάζοντας (τότε) στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας με το Δημόσιο, για τους όρους της νέας 20ετούς παραχώρησης. Θέμα χρονισμού και ειδικού διαπραγματευτή να «γράψει» το δισεκατομμύριο, σε όρους χρηματιστηριακής αξίας.

Και καλά, για την ΕYΔΑΠ η ροή παρέπεμπε εδώ και καιρό προς αυτή την κατεύθυνση. Μία άλλη εισηγμένη είναι η απόλυτη υποψήφια για είσοδο στο club και ο λόγος για την ElvalHalcor. H εταιρεία είχε φτάσει στον προθάλαμο, με θεαματική άνοδο όταν προετοιμαζόταν το placement.

Και μετά το bonus τι; σημειώναμε στις 10 Απριλίου, όταν η χρηματιστηριακή αξία έφτανε προς τα 950 εκατ.
Είχε προηγηθεί, βέβαια, η ανάρτησή μας (Placement ή και κάτι άλλο, στις 24 Μαρτίου), ωστόσο με αυτά δεν αλλάζει η φορά προς το δισ., ετεροχρονίζεται προφανώς αλλά παραμένει ενεργή.

Στα 780 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία και κατά πώς φαίνεται η ElvalHalcor προορίζεται να κάνει «διπλή εμφάνιση», τόσο στο κλειστό club των 18 -σήμερα- εισηγμένων όσο και στον FTSE25 Large Cap.

Συνηγορούν, αφενός, τα αποτελέσματα 3μήνου, το πρόσθετο μέρισμα που ετοιμάζει η διοίκηση -σύμφωνα με πρωινό θέμα του Στέφανου Κοτζαμάνη-, αφετέρου, η χαμηλή τιμή -στα 2 ευρώ- της διάθεσης του 6,6% του μ.κ, στα τέλη Απριλίου.

Σ.Σ. Τυπικά, για την ακρίβεια της προσέγγισής μας, θα έπρεπε να αναφερθούμε και στην ΚΑΡΕΛΙΑΣ, καθώς αποτιμάται στα 894,2 εκατ.μ πλην όμως επενδυτικά η εισηγμένη είναι... ωσεί παρούσα. Οπως άλλωστε και η Prodea, που με 1.916,2 δισ. είναι μεν billionaire αλλά επενδυτικά εντελώς εκτός παιδιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v