Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2023

Intralot: Μία καθαρά αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου

Χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Intralot αύριο η μετοχή. Από 13 Οκτωβρίου η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης, με τη διαδικασία να αφορά την άντληση 135 εκατ. -ποσό μεγαλύτερο από αυτό που αρχικά σχεδίαζε η διοίκηση.

Εύγλωττος ο τίτλος για το τελευταίο μίλι του turnaround της εισηγμένης που περιέγραφε ο Χρήστος Κίτσιος, εστιάζοντας στη μείωση του καθαρού δανεισμού -«κλειδί» για τις επόμενες ενέργειες-, τις προοπτικές στις ΗΠΑ, στη συνέχιση παραγωγής θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών.

Στις κινήσεις μετά την αύξηση κεφαλαίου αναφερόταν η Μαρία Μόσχου, συγκεκριμένα στην έκδοση ομολογιακού (130 εκατ.), λήψη δανείου (100 εκατ.), συγκροτώντας με την αύξηση το τρίπτυχο-εργαλείο επαναφοράς της εταιρείας.

Από τις 9 Ιουλίου 2020 στην κατηγορία Επιτήρησης, με τη διοίκηση έκτοτε να ενεργεί μεθοδικά, τόσο σε χρηματοοικονομικό όσο σε λειτουργικό επίπεδο, με κατ' αρχάς κύριο στόχο την ένταξη και πάλι στην Κύρια Αγορά. Στο 0,63 ευρώ η μετοχή, σε στενό εύρος πέριξ της συγκεκριμένης τιμής η διαπραγμάτευση από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σήμερα Δευτέρα η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης με το δικαίωμα προτίμησης, στις 26 Οκτωβρίου η λήξη της περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης και στις 7 Νοεμβρίου η εισαγωγή των νέων μετοχών στο ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v