Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To ενημερωτικό εισαγωγής της Logismos

Στο διάστημα 10 - 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την είσοδο της Logismos στην Παράλληλη Αγορά, ενώ το εύρος τιμής διάθεσης ορίστηκε μεταξύ 1,82 και 2,0 ευρώ. Ποιοι είναι οι βασικοί μέτοχοι, ποιες οι προθέσεις τους και ποια τα σχέδια της εταιρίας για τη Βόρειο Ελλάδα και την Αττική.

To ενημερωτικό εισαγωγής της Logismos
Στις 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την είσοδο της εταιρίας Logismos στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. με ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η διάθεση των μετοχών θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο του Book Building για την οποία το εύρος τιμής ορίστηκε μεταξύ 1,82 - 2 ευρώ.

Κύριος ανάδοχος έχει αναλάβει η Ωμέγα Τράπεζα και σύμβουλος έκδοσης είναι η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ.

Η Logismos, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, είναι μια πρωτοπόρος εταιρία πληροφορικής με έδρα τη Θεσσαλονίκη και οι δραστηριότητές της εστιάζονται σε τομείς υπηρεσιών και προϊόντων πληροφορικής. Μεταξύ των υπηρεσιών της περιλαμβάνονται ολοκληρωμένα συστήματα πληροφορικής και επικοινωνιών και η παραγωγή εφαρμογών λογισμικού. Επίσης η εταιρία διαθέτει προϊόντα ERP, CRM, MIS, και eBusiness.

Κατά το 2002 ο κύκλος εργασιών της Logismos ανήλθε σε 4,1 εκατ. ευρώ, έναντι 3,48 εκατ. ευρώ του 2001, με κέρδη EBITDA 1,67 εκατ. ευρώ, έναντι 1,19 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 968 χιλ. ευρώ, έναντι 736 χιλ. ευρώ της προηγουμένης χρήσεως.

To μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών (76,26%) της πραγματοποιείται στους νομούς της Μακεδονίας-Θράκης, το υπόλοιπο ποσοστό (23%) αφορά την αγορά της Αττικής, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα πραγματοποιεί μηδαμινές πωλήσεις.

Ωστόσο στους στόχους της εταιρίας είναι μέχρι το 2005 οι εργασίες της εταιρίας στην Αττική να αντιπροσωπεύουν το 50% του συνολικού κύκλου εργασιών. Στα άμεσα σχέδια, εξάλλου, της Logismos είναι η ίδρυση δύο νέων γραφείων, στο Βόλο και τα Ιωάννινα, τα οποία θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τα γραφεία της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τις διοίκησης όπως περιλαμβάνονται στο ενημερωτικό δελτίο για το 2003 ο κύκλος εργασιών της αναμένεται να διαμορφωθεί στα 4,69 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 1,17 εκατ. ευρώ.

Από τα κεφάλαια που θα αντλήσει από την κεφαλαιαγορά η εταιρία πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 4,69 εκατ. ευρώ το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2005.

Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων λογισμικού, αγορά τεχνογνωσίας, προώθηση και επικοινωνία, συμμετοχές σε εταιρίες πληροφορικής και την ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων.

Εκτός αυτού η Logismos σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μεγάλο μέρος των αντλούμενων κεφαλαίων, για την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού ο οποίος χρηματοδοτεί επενδύσεις της.

Με βάση την ανάλυση του κύκλου εργασιών ανά προϊόν, για το 2001 τα συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων(E.R.P., Momentum) καλύπτουν το 55% του τζίρου, τα συστήματα διαχείρισης καζίνο, θεματικών πάρκων καλύπτουν το 9%, οι κατά παραγγελία εφαρμογές(MIS, Reception) το 14% και η ολοκλήρωση έργων (υπηρεσίες σχεδίασης και διοίκησης έργων, εγκατάστασης λογισμικού για έργα κλπ) το 19%.

Επίσης οι πωλήσεις υπηρεσιών καλύπτουν το 62% των πωλήσεων και οι πωλήσεις εξοπλισμού (hardware) καλύπτουν το 38%.

Μεταξύ των μεγαλύτερων πελατών της εταιρίας περιλαμβάνονται οι εταιρίες Πυραμίς Μεταλλουργία, η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, η Hellenic Catering (του ομίλου Goody’s), η ΖΑΝΑΕ και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ΣΑΝΗ και όμιλος Γρηγοριάδη.

Βασικός μέτοχος της εταιρίας είναι ο Μάρκος Δούφος, με ποσοστό 50,66%. Επίσης ο κ. Ιωάννης Δούφος κατέχει το 3,84% των μετοχών, ενώ συμμετέχουν, ακόμη, η ΔΕΛΤΑ Singular με 5,99%, η Πουλιάδης με 4,99%, η ΠΥΡΑΜΙΣ Μεταλλουργία με 3,84%, η Ελληνική Υφαντουργία με 3,83%, ο Νίκος Ευθυμιάδης με 4,96%, ο Δημήτριος Γουλιέλμος με 3% και το υπόλοιπο 14,55% είναι κατανεμημένο σε άλλους επενδυτές.

Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την είσοδο της εταιρίας στην Παράλληλη Αγορά της Σοφοκλέους ο κ. Μ. Δούφος θα κατέχει ποσοστό 40,08%, ο κ. Ι. Δούφος 3,04%, η ΔΕΛΤΑ Singular 4,74% η Πουλιάδης 3,95%, ο κ. Ν. Ευθυμιάδης ποσοστό 3,93% και ο κ. Ι. Βεζανής θα κατέχει ποσοστό 3,44%. Επίσης η Ελληνική Υφαντουργία θα κατέχει ποσοστό 3,03%, η ΠΥΡΑΜΙΣ Μεταλλουργία θα ελέγχει το 3,04% και ο Δημήτριος Γουλιέλμος το 2,37%.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των βασικών μετόχων στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης ο κ. Μ. Δούφος που ελέγχει το 50,6% δεσμεύεται ότι στο πρώτο εξάμηνο μετά την εισαγωγή δεν θα προβεί σε πωλήσεις μετοχών.

Για το δεύτερο εξάμηνο μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρίας στο Χ.Α.Α. προτίθεται να προβεί σε πωλήσεις μετοχών που δεν θα υπερβαίνουν το 4% του συνόλου των μετοχών της Εταιρίας μετά την αύξηση (ήτοι 189.900 μετοχές).

Η ”ΔΕΛΤΑ SINGULAR Α.Ε.”, ως κάτοχος του 5,99% των μετοχών της Εταιρίας, βεβαιώνει μέσω του εκπροσώπου της Ανδρέα Δρυμιώτη ότι για τους πρώτους έξι (6) μήνες μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Logismos δεν θα προβεί σε πωλήσεις μετοχών της εταιρίας και σε αντίστοιχη μείωση του ποσοστού της.

Επίσης για το δεύτερο εξάμηνο μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Logismos, η ΔΕΛΤΑ SINGULAR προτίθεται να προβεί σε πώληση μετοχών της εν λόγω εταιρίας μέχρι του συνολικού ποσοστού της μετά την αύξηση, ήτοι 4,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v