Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ενημερωτικό δελτίο της ΜΑΡΑΚ Ηλεκτρονική

Στο διάστημα 10-12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές της ΜΑΡΑΚ Ηλεκτρονική για την είσοδό της στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑ. Το εύρος τιμής διάθεσης ορίστηκε από 1,66 έως 1,82 ευρώ. Η μετοχική σύνθεση, η δραστηριότητα, το επενδυτικό πρόγραμμα.

Το ενημερωτικό δελτίο της ΜΑΡΑΚ Ηλεκτρονική
Στο διάστημα μεταξύ 10 έως 12 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την αύξηση κεφαλαίου και την είσοδο της εταιρίας ΜΑΡΑΚ Ηλεκτρονική στην Παράλληλη Αγορά της Σοφοκλέους.

Το εύρος της τιμής διάθεσης καθορίστηκε από 1,66 ευρώ έως 1,82 ευρώ, ενώ σύμβουλος και κύριος ανάδοχος είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Η εταιρία πρόκειται να εκδώσει 1.716.110 νέες μετοχές εκ των οποίων οι 1.634.510 μετοχές θα πραγματοποιηθούν με δημόσια εγγραφή και οι 81.600 μετοχές θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας διαιρείται σε 6.453.890 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,3 ευρώ και μετά την ολοκλήρωση των δημοσίων εγγραφών το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέρχεται σε 8.170.000 μετοχές.

Η εταιρία Μάρακ Ηλεκτρονική καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στο χώρο των χερσαίων, θαλασσίων και δορυφορικών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων ειδικών εφαρμογών. Αντιπροσωπεύει προϊόντα μεγάλων οίκων του εξωτερικού, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει κατασκευάζει και διαθέτει προϊόντα που η ίδια έχει αναπτύξει στα εργαστήριά της.

Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγει ή εμπορεύεται η εταιρία (48% περίπου) αφορά προμήθειες προς το ελληνικό δημόσιο και τον ΟΤΕ.

Οι δραστηριότητές της μπορούν να διακριθούν σε τρεις βασικούς τομείς, τον τηλεπικοινωνιών, των ναυτιλιακών ηλεκτρονικών και των συστημάτων ειδικών εφαρμογών.

Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της εταιρίας αφορά την εμπορική δραστηριότητα σε ποσοστό 51,2% του κύκλου εργασιών της, το 31,9% αφορά την παροχή υπηρεσιών και το 16,9% αφορά κύκλο εργασιών από βιομηχανική δραστηριότητα.

Ωστόσο η εταιρία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από πωλήσεις οι οποίες αφορούν προμήθειες του ελληνικού δημοσίου και ειδικότερα του ΟΤΕ. Συγκεκριμένα το ποσοστό που αφορά προγραμματικές συμφωνίες και προεπιλογή προμηθευτών για τον ΟΤΕ ανέρχεται στο 31,7% του κύκλου εργασιών το 15,9% αφορά πωλήσεις στο ευρύτερο δημόσιο τομέα και το υπόλοιπο 52% αφορά πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Οι πέντε μεγαλύτεροι μέτοχοι της εταιρίας είναι οι κ.κ. Πιπιτσούλης Νικόλαος, Σιάφης Βησσαρίων, Χατζηκωνσταντίνου Παναγιώτης, Αντάραχας Πέτρος και Μπόμπος Σπυρίδων οι οποίοι ελέγχουν 19,64% ο καθένας.

Μετά το πέρας των δημοσίων εγγραφών το ποσοστό των ανωτέρω 5 βασικών μετόχων θα διαμορφωθεί στο 15,51% για τον καθένα και το επενδυτικό κοινό θα ελέγχει ποσοστό 21%.

Για τη χρήση του 2003 η εταιρία αναμένει κύκλο εργασιών ύψους 9,4 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,17 εκατ. ευρώ ενώ σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αναμένεται να προσεγγίσει τα 11,15 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας αναμένεται να προσεγγίσουν τα 1,17 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα της θα χρησιμοποιηθούν για χρηματοδότηση επενδύσεων εκσυγχρονισμού ύψους 2,656 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Αλεξανδρούπολη και τη δημιουργία τμήματος δικτύου δεδομένων για τρίτους, ύψους 279 χιλ. ευρώ, ενώ η εταιρία πρόκειται να υποβάλει αίτηση υπαγωγής των επενδύσεων του εργοστασίου στον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύοντας στη λήψη επιχορήγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v