Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Crypto: Παγώνει τις τραπεζικές μεταφορές σε ευρώ το Binance

Οι κανονιστικοί περιορισμοί που αντιμετωπίζει η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων την ανάγκασαν να σταματήσει προσωρινά τις καταθέσεις χρημάτων μέσω του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA).

Crypto: Παγώνει τις τραπεζικές μεταφορές σε ευρώ το Binance

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance αναστέλλει προσωρινά τις τραπεζικές καταθέσεις σε ευρώ από ένα βασικό δίκτυο πληρωμών της Ευρώπης, σύμφωνα με email που εστάλη στους χρήστες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το email ανέφερε ότι από τις 8:00 π.μ. διεθνή ώρα την Τετάρτη, οι πελάτες δεν θα μπορούσαν πλέον να καταθέσουν χρήματα μέσω του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA). Η κίνηση οφείλεται σε «γεγονότα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε», ανέφερε στο email.

«Τυχόν καταθέσεις που επιχειρήθηκαν μέσω του SEPA στο μεταξύ θα επιστραφούν εντός 7 εργάσιμων ημερών. Οι αναλήψεις SEPA δεν επηρεάζονται από αυτή την αναστολή», ανέφερε το Binance. Η εξέλιξη μεταδόθηκε νωρίτερα από τους Financial Times.

Το δίκτυο, ένα έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην εναρμόνιση των πληρωμών σε ευρώ σε ολόκληρη την περιοχή, επιτρέπει στους καταναλωτές να στέλνουν ευρώ σε δεκάδες χώρες. Το Binance αποκτά συνήθως πρόσβαση στο SEPA μέσω διαμεσολαβητών πληρωμών. 

Η πλατφόρμα αντιμετωπίζει περιορισμούς από ρυθμιστικές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αρμόδια επιτροπή  της Ταϊλάνδης υπέβαλε ποινική καταγγελία κατά της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων την Παρασκευή, για λειτουργία επιχείρησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς άδεια και η χρηματοοικονομική επιτροπή της Βρετανίας απαγόρευσε πρόσφατα στην εταιρεία να ασκεί ρυθμιζόμενες δραστηριότητες στη χώρα.

Η ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας είπε τον περασμένο μήνα ότι το Binance λειτουργούσε παράνομα στη χώρα. Η γερμανική αρχή δήλωσε τον Απρίλιο ότι κινδύνευε να της επιβληθεί πρόστιμο για την προσφορά κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με μετοχές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v