Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο απρόσμενος νέος υποστηρικτής του Solana

Από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της προηγούμενης χρονιάς, με βουτιά 95% λόγω και της σύνδεσης με την FTX, το κρυπτονόμισμα κερδίζει 50% σε τρεις μέρες. Η δήλωση που κρύβεται πίσω από την ξαφνική... αγάπη των επενδυτών.

Ο απρόσμενος νέος υποστηρικτής του Solana

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Mία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της χρονιάς που μόλις ολοκληρώθηκε, ήταν αναμφίβολα το Solana. Ξεκίνησε την αρχή του 2022 από τα 180 δολάρια και έφτασε στο τέλος Δεκεμβρίου να διαπραγματεύεται στα 8! Μια πτώση της τάξης του 95%! Τα όνειρα να φτάσει, αν όχι να ξεπεράσει, το Ethereum αποδείχτηκαν απατηλά.

Από την τρίτη θέση στην κεφαλαιοποίηση μεταξύ των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων, κατρακύλησε στην εικοστή, σύμφωνα με το Coingecko. Από αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων νομίσματα SOL που ήταν δεσμευμένα σε staking -με την υποχρέωση να μην μπορούν να απελευθερωθούν για χρονικό διάστημα 5 ημερών- προκειμένου να λαμβάνουν οι κάτοχοί τους αμοιβή, πλέον βρίσκονται μόλις στα 218 εκατομμύρια. 

Το Solana ιδρύθηκε το 2017 από τον Anatoly Yakovenko, ο οποίος δημοσίευσε ένα whitepaper που περιγράφει λεπτομερώς την τεχνολογία του Proof of History (PoH). Ένα χρόνο αργότερα, η SolanaLabs κατάφερε να συγκεντρώσει 300 εκατομμύρια για την κατασκευή του. Το Solana φιλοδοξούσε να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο Ethereum, το οποίο αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τη ζήτηση που υπήρχε για το δίκτυό του. Να παρέχει πιο οικονομικές, πιο γρήγορες συναλλαγές και αποδοτικότερη χρήση των έξυπνων συμβολαίων.

Πράγματι, φάνηκε κάποια στιγμή να το καταφέρνει με αξιώσεις. Όταν μια απλή συναλλαγή στο Ethereum κόστιζε δεκάδες δολάρια και η ίδια δουλειά κόστιζε κλάσμα του σεντ στο Solana, ήταν φυσικό επακόλουθο να προσελκύσει χιλιάδες χρήστες και δεκάδες εφαρμογές. Το Solana εστίασε εκεί που πόναγε το Ethereum: στην επεκτασιμότητα. Διεκπεραιώνει 50.000-60.000 συναλλαγές το δευτερόλεπτο, χρησιμοποιώντας έναν συναινετικό αλγόριθμο και δημιουργώντας καταγραφές που αποδείκνυαν ότι ένα συμβάν έχει λάβει χώρα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μεταξύ των μεγαλύτερων προβλημάτων του Solana ήταν η στενή του σχέση με τον Sam Bankman-Fried. Ο Bankman-Fried, όπως πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά, είναι ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου της FTX. Ο πρώην δισεκατομμυριούχος ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές και χρηματοδότες του κρυπτονομίσματος.

Ωστόσο, πάνω που η εμπιστοσύνη στο Solana είχε προσγειωθεί κοντά… στο μηδέν, έλαβε στήριξη από τον ιδρυτή του Ethereum Vitalik Buterin! Ο Buterin, με ένα tweet του στις 30 Δεκεμβρίου, υποστήριξε πως μερικοί έξυπνοι άνθρωποι του εκμυστηρεύτηκαν ότι πίσω από το Solana υπάρχει μια σοβαρή και έξυπνη κοινότητα προγραμματιστών. Τώρα που η κατάσταση απομάκρυνε τους ευκαιριακούς, το δίκτυο ίσως έχει ένα λαμπρό μέλλον. Αν και είμαι από έξω, συνεπώς δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, συνέχισε ο Vitalik, ελπίζω ότι η κοινότητα θα έχει τη δίκαιη ευκαιρία να ευδοκιμήσει

Από την ώρα που δημοσιοποίησε τις απόψεις του ο Vitalik Buterin, το Solana κέρδισε 50% μέσα σε 3 ημέρες, όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα.

* Ειδική προσφορά: Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ https://accounts.binance.com/en/register?ref=39576698, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

 

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v