Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητο το Ενεργητικό στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Παρασκευή

Τα μερίδια παρότι κινήθηκαν θετικά 0,02%,αντιστοιχούν σε οριακό αρνητικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, αξίας (μόλις) 589 χιλ. €.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 14/9/2018

Χωρίς μεταβολή έκλεισε το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ στη διάρκεια της Παρασκευής και παρέμεινε στα 6,400 δις €. Τα μερίδια παρότι κινήθηκαν θετικά 0,02%,αντιστοιχούν σε οριακό αρνητικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, αξίας (μόλις) 589 χιλ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν ανεπαίσθητα θετικό κατά 0,05%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 10 έκλεισαν με ζημιές, οι 8 με κέρδη και 2 παρέμειναν αμετάβλητες (Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών, Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας). Την υψηλότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,48%, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με -0,35% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας (όπως και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών) με το ίδιο πρόσημο -0,25%. Αντιθέτως, σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,85%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,72%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,54% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,43%.

Η κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων ήταν ικανοποιητική, αλλά η συναλλακτική αξία κυμάνθηκε σε χαμηλά προς μεσαία επίπεδα. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται ως μικτή. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,116 εκατ. €, στα Funds of Funds Μετοχικά με 246 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 171 χιλ. €.
Στον αντίποδα, σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 605 χιλ. €, τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 415 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 218 χιλ. €.

Με μικρής αξίας αρνητικό ισοζύγιο κινήθηκαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας. Τα μεν πρώτα είχαν ρευστοποιήσεις αξίας 167 χιλ €, τα δε δεύτερα 155 χιλ. €.

Οι απώλειες του Ενεργητικού σε σχέση με την έναρξη του έτους παρέμειναν στα επίπεδα του -3,86%.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v