Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Η αυξητική κίνηση οφείλεται σε θετικές αποδόσεις κατηγοριών με υψηλό μερίδιο αγοράς, καθώς τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά κατά -0,01% και αντιστοιχούν σε ένα ακόμη αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 2,569 εκατ. €.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 7/9/2018

Διεκόπη το σερί της υποχώρησης του Ενεργητικού στην Παρασκευή, καθώς η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων διαμορφώθηκε στα 6,379 δις €, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,09% (βέβαια, στη διάρκεια της χρονικής στιγμής που γράφεται το συγκεκριμένο σχόλιο ο ΓΔ του ΧΑ επανέχρχεται δυναμικά και πάλι πάνω από τις 700 μονάδες, με άνοδο περί του 3%). Η αυξητική κίνηση οφείλεται σε θετικές αποδόσεις κατηγοριών με υψηλό μερίδιο αγοράς, καθώς τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά κατά -0,01% και αντιστοιχούν σε ένα ακόμη αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 2,569 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο (-0,01%). Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 έκλεισαν με κέρδη και οι 8 με ζημιές. Σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,41%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,16% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, αλλά και τα Μικτά Α/Κ, με το ίδιο οριακό πρόσημο 0,08%. Αντιθέτως, την υψηλότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,40%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,22% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,15%.

Η κινητικότητα των μεριδιούχων ήταν ικανοποιητική, όπως και η αξία των συναλλαγών. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται ως μικτή. Οι μεγαλύτερες εκροές έλαβαν χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,300 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 1,184 εκατ. €, στα Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,073 εκατ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 479 χιλ. €.

Σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 834 χιλ. €, τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 336 χιλ. €, τα Μικτά Α/Κ με 199 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 197 χιλ. €.

Μικρής αξίας ρευστοποιήσεις στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, με 188 και 57 χιλ. €, αντιστοίχως.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v