Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η JP Morgan επεκτείνει τη χρήση του blockchain στα συστήματα πληρωμών

Η αμερικανική τράπεζα σχεδιάζει να επεκτείνει τις λειτουργίες το δικτύου Interbank Information Network (ΙΝΝ), το οποίο επιτρέπει στις τράπεζες να μοιράζονται πληροφορίες σε ένα κοινό γενικό καθολικό (ledger).

Η JP Morgan επεκτείνει τη χρήση του blockchain στα συστήματα πληρωμών

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

H JP Morgan ετοιμάζεται να διευρύνει τη χρήση της τεχνολογίας blockchain στα συστήματα πληρωμών.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αμερικανική τράπεζα σχεδιάζει να επεκτείνει τις λειτουργίες το δικτύου Interbank Information Network (ΙΝΝ), το οποίο επιτρέπει στις τράπεζες να μοιράζονται πληροφορίες σε ένα κοινό γενικό καθολικό (ledger).

Η πλατφόρμα ξεκίνησε αρχικά με 75 τράπεζες, αλλά πλέον τη χρησιμοποιούν πάνω από 220 τράπεζες.

Αυτή τη στιγμή επιτρέπει στα μέλη της να αντιμετωπίζουν γρήγορα πληρωμές που περιλαμβάνουν λάθη ή καθυστερούν για λόγους συμμόρφωσης με τους κανονισμούς, προβλήματα τα οποία μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να επιλυθούν μεταξύ τραπεζών.

Αλλά υψηλόβαθμο στέλεχος της JP Morgan δήλωσε στους Financial Times ότι η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να «κάνει περισσότερα στη φάση της εκκαθάρισης» των πληρωμών.

Όπως τόνισε, η JP Morgan έχει ενσωματώσει μια λειτουργία η οποία θα επιτρέπει την επικύρωσε σε πραγματικό χρόνο ότι μια πληρωμή αποστέλλεται σε έγκυρο λογαριασμό. Σήμερα, ένα λάθος στον αριθμό του λογαριασμού του παραλήπτη μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να απορριφθεί η πληρωμή μετά από αρκετές ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v