Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανησυχία για τις αμερικανικές εκλογές στις ασιατικές αγορές

Στροφή επενδυτών σε "ασφαλή καταφύγια" καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κλείσιμο της ψαλίδας Τραμπ-Κλίντον λίγο πριν τις εκλογές.

"Βαριά σκιά" στις ασιατικές αγορές ρίχνουν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν κλείσιμο της ψαλίδας Τραμπ-Κλίντον λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ. 

Οι αγορές αρχίζουν τώρα να ξανασκέφτονται τα στοιχήματά τους για νίκη της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στρέφονται σε "ασφαλή καταφύγια", όπως το γεν και ο χρυσός. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 1,4%, σε χαμηλό επτά εβδομάδων, ενώ με απώλειες 1,76% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.134 μονάδες. 

Πτώση 1,34% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.837 μονάδες, 1,19% για τον ASX στις 5.311 μονάδες και 1,3% για τον Kospi στις 1.981 μονάδες, ενώ στην Κίνα οι απώλειες περιορίζονται στο 0,44% για τον Shanghai Composite στις 3.108 μονάδες και στο 0,55% για τον CSI στις 3.340 μονάδες.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο νίκης του Τραμπ, λόγω της αβεβαιότητας σε ότι αφορά τη στάση του σε διάφορα ζητήματα, περιλαμβανομένης της εξωτερικής πολιτικής, των εμπορικών σχέσεων και της μετανάστευσης, ενώ αντιθέτως η Κλίντον θεωρείται ως υποψήφια του status quo.

Οι μεγάλες ρευστοποιήσεις έριξαν το μεξικανικό πέσο στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου έναντι του δολαρίου. Το μεξικανικό νόμισμα θεωρείται το πιο ευάλωτο στο ενδεχόμενο νίκης του Τραμπ στις εκλογές, καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει πει πως θα χτίσει τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v