Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Ανακούφιση στις ασιατικές αγορές από τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Οι δασμοί Τραμπ και η πιθανή συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον ηγέτη της Β. Κορέας παραμένουν στο επίκεντρο.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ έδωσαν «ανάσα» στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς άμβλυναν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ταχύτερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ωστόσο, η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στο θέμα της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ και τα πιθανά αντίποινα από άλλες χώρες, καθώς και στην πιθανή συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,65% στις 21.824 μονάδες.

Κέρδη 1,64% για τον Hang Seng στις 31.503 μονάδες, 1% για τον Kospi στις 2.484 μονάδες, 0,53% για τον ASX στις 6.101 μονάδες, 0,58% για τον Shanghai Composite στις 3.326 μονάδες και 0,41% για τον CSI στις 4.125 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v