Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Εν μέσω αισιοδοξίας για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, κάποιοι αναλυτές υπογραμμίζουν τη μεγάλη αβεβαιότητα που εξακολουθεί να επικρατεί. «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», σημειώνουν. Δεύτερος γύρος συνομιλιών αυτή την εβδομάδα.

Τα κέρδη της χθεσινής αμερικανικής συνεδρίασης δεν κατάφεραν να ενισχύσουν τις ασιατικές μετοχές σήμερα, με τις μεγαλύτερες αγορές της περιοχής να κινούνται αρνητικά. Οι επενδυτές αναμένουν τον δεύτερο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αυτή την εβδομάδα. 

O Nikkei 225 ήταν σχεδόν αμετάβλητος ενώ έκλεισε με απώλειες 0,18%, στις 22.820 μονάδες. Οι τραπεζικές μετοχές οδήγησαν τον δείκτη υψηλότερα. Ο Kospi στη Σεούλ με αρνητική κίνηση κατά 0,62%, υπό το βάρος των μετοχών τεχνολογίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έχανε 0,9%, υπό το βάρος των οικονομικών και τεχνολογικών μετοχών. Η Tencent υποχωρούσε 2,43%. Απώλειες 0,22% για τον Shangai Composite, για τον Shenzhen κατά 0,12% ενώ στην  Αυστραλία ο ASX 200 έκανε χαμηλότερη κίνηση κατά 0,47%.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος είπε τη Δευτέρα ότι ελπίζει πως οι καλές σχέσεις μεταξύ Τραμπ και Σι θα βοηθήσουν να επιτευχθεί συμφωνία σε εμπορικά θέματα, αν και αναγνώρισε το χάσμα μεταξύ των δύο χωρών που όπως είπε «παραμένει μεγάλο». 

Είχε προηγηθεί το tweet του Τραμπ που υποσχόταν βοήθειά στον κινεζικό κολοσσό ZTE  για να ανακάμψει γρήγορα μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Εν μέσω αισιοδοξίας πάντως για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ τους, κάποιοι αναλυτές υπογραμμίζουν τη μεγάλη αβεβαιότητα που εξακολουθεί να επικρατεί.

«Έχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει» σημείωσε ο David de Garis, διευθυντής οικονομικών της  National Australia Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v