Ανακούφιση στις ασιατικές αγορές από τη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Σε θετικό έδαφος τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας να αποκλιμακώσουν τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δυο χωρών.

«Χαμόγελα» στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επαφές ΗΠΑ-Κίνας δείχνουν πως «μπαίνει στον πάγο» ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν και ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Λάρι Κάντλοου, δήλωσαν πως η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των Κινέζων και Αμερικανών διαπραγματευτών το Σάββατο, δημιουργεί πλαίσιο για την μελλοντική αντιμετώπιση της εμπορικός ανισορροπίας.

Τη συμφωνία χαιρέτισε ο κινεζικός κρατικός Τύπος, κάνοντας λόγο για θετικά βήματα και για προοπτική μιας επιχειρηματικής συνεργασίας από την οποία και οι δυο χώρες θα βγουν κερδισμένες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κινείται 0,55% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,46% στις 23.035 μονάδες.

Κέρδη 1,2% για τον δείκτη Hang Seng στις 31.419 μονάδες, 0,76% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.217 μονάδες, 0,66% για τον CSI στις 3.928 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,27% ο δείκτης Kospi στις 2.467 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX σταθεροποιείται στις 6.191 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v