Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Το ενδεχόμενο η Fed να "παγώσει" τις αυξήσεις επιτοκίων μετά τον Δεκέμβριο και η εξέλιξη της σινο-αμερικανικής εμπορικής διένεξης, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, εν μέσω εικασιών πως η Fed μπορεί να κάνει παύση στην αύξηση επιτοκίων, μετά την αύξηση του Δεκεμβρίου, ενώ πτωτικά κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές καθώς οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες προσπαθούν να συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες της μείωσης παραγωγής.

Στο επίκεντρο παραμένουν και οι σινοαμερικανικές σχέσεις, μετά τη σύλληψη της CFO της Huawei, που απειλεί να «παγώσει» τις διαπραγματεύσεις για αποκλιμάκωση της εμπορικής διένεξης των δυο υπερδυνάμεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,4% υψηλότερα  ενώ με κέρδη 0,82% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 21.678 μονάδες.

Οριακές απώλειες για τον Shanghai Composite στις 2.603 μονάδες, 0,11% για τον CSI στις 3.178 μονάδες, 0,1% για τον Hang Seng στις 26.134 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,34% στις 2.075 μονάδες και κατά 0,37% ο ASX στις 5.757 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v