Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Η "υπομονετική" στάση της Fed για τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα της τράπεζας της Κίνας και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Πεκίνου-Ουάσινγκτον, δημιουργούν θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Σε θετικό πεδίο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η στάση της Fed ως προς τα επιτόκια, που μιλά πλέον για «υπομονή» σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, άμβλυναν κάπως τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Στήριξη στις κινεζικές μετοχές έδωσε η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας την Παρασκευή για χαλάρωση της  δικής της πολιτικής, με μείωση των απαιτήσεων για τα τραπεζικά αποθέματα κατά 100 μονάδες βάσης, που «απελευθερώνουν» γύρω στα 116 δις. δολάρια για νέο δανεισμό.

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες Κυριακή πως οι συζητήσεις με τους κινέζους αξιωματούχους για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν σήμερα, πηγαίνουν καλά και πως η αδυναμία της κινεζικής οικονομία δίνει στο Πεκίνο λόγο να εργαστεί προς μια συμφωνία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,3% ενώ κέρδη 2,44% κατέγραψε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.038 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,8% ο Shanghai Composite στις 2.534 μονάδες, κατά 0,66% ο CSI στις 3.055 μονάδες, κατά 0,73% ο Hang Seng στις 25.814 μονάδες, κέρδη 1,19% για τον ASX στις 5.744 μονάδες και 1,34% για τον Kospi στις 2.037 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v