Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις κινεζικές αγορές με το εμπόριο στο επίκεντρο

H ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας ότι οι εμπορικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνουν στις 7-8 Ιανουαρίου δίνει ανακούφιση. Θετικά τα στοιχεία και από τον κινεζικό τομέα υπηρεσιών. Βουτιιά 2,4% για τον Nikkei.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές την Παρασκευή, μετά τις απώλειες της Wall Street.  Τα αδύναμα στοιχεία για την μεταποίηση στις ΗΠΑ αλλά και η προειδοποίηση της Apple για την πορεία των εσόδων της στην Κίνα βύθισαν τον Dow Jones.

Απώλειες 2,47% για τον Nikkei στην Ιαπωνία, στις 19.230 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,25% ο ASX στην Αυστραλία, στις 5.619,40 μονάδες.

Κέρδη 2,25% στη Σανγκάη και 1,88% στο Χονγκ-Κονγκ. Στη Νότια Κορέα ο KOSPI έκλεισε με άνοδο κατά 0,83%, στις 2.010,25 μονάδες.

Οι θετικές κινήσεις στην Κίνα ήρθαν μετά την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου ότι οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνουν στις 7-8 Ιανουαρίου, σε επίπεδο υφυπουργών.

Η εμπορική εξέλιξη πήρε επίσης ώθηση και από τα καλά στοιχεία από τον κινεζικό τομέα υπηρεσιών.Ο Caixin/Marktit ΡΜΙ έκανε άλμα σε υψηλό έξι μηνών τον Δεκέμβριο, φτάνοντας στις 53,9 μονάδες, από 53,8 τον Νοέμβριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το γεν συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Με κέρδη 0,46% διαμορφώνεται στα 108,17 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v