Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι δηλώσεις της κινεζικής κυβέρνησης περί δημιουργίας συνθηκών που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των οικονομικών στόχων του τρέχοντος έτους, έφεραν κλίμα αισιοδοξίας στις ασιατικές αγορές.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με στήριξη από την ανάκαμψη των κινεζικών μετοχών εν μέσω αισιοδοξίας για μέτρα τόνωσης της οικονομίας από την κυβέρνηση της χώρας.

Η κρατική τηλεόραση στο Πεκίνο μετέδωσε πως ο κινέζος πρόεδρος Λι Κεκιάνγκ είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των οικονομικών στόχων του τρέχοντος έτους.

Μια ημέρα πριν, τα στοιχεία έδειξαν απρόσμενη πτώση των κινεζικών εξαγωγών, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών, τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,96% υψηλότερα στις 20.555 μονάδες.

Με κέρδη 1,4% έκλεισε ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.570 μονάδες, 2% ο CSI στις 3.127 μονάδες, 1,81% ο Hang Seng στις 26.773 μονάδες και 1,58% ο Kospi στις 2.097 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX έκλεισε 0,66% υψηλότερα στις 5.871 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v