Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η Κίνα κάνει κινήσεις για να στηρίξει την οικονομία της, την ώρα που ΗΠΑ και Γερμανία προσπαθούν να "απομονώσουν" κινεζικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες και κυρίως την Huawei.

Μικτή εικόνα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την πορεία της Κινεζικής οικονομίας, μετά και τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού της χώρας για αυξημένες κυβερνητικές επενδύσεις φέτος. Η δε κεντρική τράπεζα της χώρας προχώρησε σε νέα «ένεση ρευστότητας» στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι επενδυτές ωστόσο κινούνται επιφυλακτικά, καθώς δικομματική ομάδα αμερικανών βουλευτών εισήγαγε χθες Τετάρτη νομοσχέδια που απαγορεύουν την πώληση αμερικανικών chip ή άλλων εξαρτημάτων στη Huawei Technologies ή άλλες κινεζικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, ενώ σύμφωνα με την Handeslblatt η Γερμανική κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να αποκλείσει την Huawei από τους διαγωνισμούς για τα δίκτυα 5G.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,2% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε 0,2% χαμηλότερα στις 20.402 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,28% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.563 μονάδες, κατά 0,34% ο CSI στις 3.117 μονάδες και κατά 0,25% ο Hang Seng στις 26.834 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κινήθηκε οριακά υψηλότερα στις 2.107 μονάδες και κατά 0,27% ο δείκτης ASX στις 5.909 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v