Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε πως ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συζήτησε το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων ή και όλων των δασμών που έχουν επιβληθεί σε κινεζικές εισαγωγές, δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ανοδικά κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ευελπιστούν πως θα υπάρξει πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε πως ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συζήτησε το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων ή και όλων των δασμών που έχουν επιβληθεί σε κινεζικές εισαγωγές, ενώ πρότεινε η απόσυρση δασμών να συζητηθεί στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου. Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε στο CNBC πως ο κ. Μνούτσιν δεν έκανε τέτοιες συστάσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,55% ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,29% στις 20.666 μονάδες.

Κέρδη 1,5% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.597 μονάδες, 1,86% για τον CSI στις 3.169 μονάδες, 1,24% για τον Hang Seng στις 27.087 μονάδες, 0,82% για τον Kospi στις 2.124 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX έκλεισε 0,53% υψηλότερα στις 5.941 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v