Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Ανέκαμψε η κινεζική αγορά, μετά το -4% της Παρασκευής, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας δεσμεύτηκε να ενισχύσει την οικονομία με αύξηση της χορήγησης δανείων και μείωση του κόστους δανεισμού. Τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, όμως, κράτησαν σε περιορισμένο επίπεδο τα κέρδη.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα κινεζικά να καταγράφουν σημαντική ανάκαμψη από το -4% της Παρασκευής, με τους επενδυτές να ευελπιστούν πως το Πεκίνο θα λάβει περαιτέρω μέτρα στήριξης της επιβραδυνόμενης κινεζικής οικονομίας.

Χθες Κυριακή, η κεντρική τράπεζα της Κίνας δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας, μέσω της αύξησης της χορήγησης δανείων και της μείωσης του κόστους δανεισμού.

Ωστόσο τα απρόσμενα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική απασχόληση δημιουργούν αμφιβολίες για τη δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας, με αποτέλεσμα τα κέρδη στις αγορές να είναι συγκρατημένα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,47% υψηλότερα στις 21.125 μονάδες.

Με κέρδη 1,9% έκλεισε ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.026 μονάδες, 2% ο CSI στις 3.729 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,73% ο δείκτης Hang Seng στις 28.435 μονάδες, οριακά υψηλότερα στις 2.138 μονάδες ο δείκτης Kospi, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX έκλεισε 0,38% χαμηλότερα στις 6.263 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v