Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα. Κοντά σε υψηλό εννέα μηνών η στερλίνα μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Brexit.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση μετά την ανακοίνωση μικτών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα, ενώ η στερλίνα κινείται κοντά σε υψηλό εννέα μηνών καθώς υποχωρεί ο κίνδυνος για Brexit χωρίς συμφωνία, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στην Κίνα, τα στοιχεία έδειξαν πως η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 17 ετών, ενώ οι λιανικές πωλήσεις και οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε οριακά στο «κόκκινο», στις 21.287 μονάδες.

Πτώση 1,9% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.969 μονάδες, 1,34% για τον CSI στις 3.674 μονάδες και 0,2% για τον Hang Seng στις 28.747 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύονταν κατά 0,34% στις 2.155 μονάδες και κατά 0,33% ο δείκτης ASX στις 6.266 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v