Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Αντιφατικά δημοσιεύματα ως προς την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ΗΠΑ-Κίνας για επίλυση της εμπορικής τους διένεξης, δημιούργησαν αβεβαιότητα στην αγορά. Η προσοχή και στις αποφάσεις της Fed

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγω της αβεβαιότητας που δημιούργησαν αντιφατικά δημοσιεύματα αναφορικά με την εξέλιξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, ενώ αναμένονται αργότερα και οι αποφάσεις της Fed.

Χθες, το Bloomberg μετέδωσε πως ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν πως η Κίνα κάνει πίσω στις εμπορικές τις παραχωρήσεις και πως οι Κινέζοι διαπραγματευτές προβάλουν αντίσταση διότι οι ΗΠΑ δεν τους έχουν δώσει επαρκείς διαβεβαιώσεις πως θα αρθούν οι δασμοί εάν υπάρξει εμπορική συμφωνία. Λίγο αργότερα όμως η Wall Street Journal μετέδωσε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και πως κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Πεκίνο για περισσότερες διαπραγματεύσεις, με στόχο να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ο δείκτης Shanghai Composite κινούνταν 0,15% χαμηλότερα στις 3.086 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 3.832 μονάδες ο CSI και στις 2.177 μονάδες ο Kospi, κατά 0,22% υποχωρούσε ο δείκτης Hang Seng στις 29.401 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX έκλεισε με απώλειες 0,4% στις 6.251 μονάδες. Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε τελικά με θετικό πρόσημο, υψηλότερα κατά 0,2% στις 21.608 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v