Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας σημειώνουν πρόοδο, ωστόσο η αισιοδοξία της αγοράς είναι συγκρατημένη, καθώς οι συζητήσεις κρατούν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Βελτιωμένο το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το δημοσίευμα το κινεζικού πρακτορείου Xinhua που ανέφερε πως σημειώνεται πρόοδος στις σινοαμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις αλλά και μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βρετανία για την καθυστέρηση του Brexit.

Σύμφωνα με το Xinhua, ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He μίλησε τηλεφωνικά με τον αμερικανό υπουργό οικονομικών Steven Mnuchin και τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer, με τις δυο πλευρές να σημειώνουν περαιτέρω ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές συζητήσεις.

Ωστόσο, το γεγονός πως οι εμπορικές διαπραγματεύσεις κρατούν περισσότερο από το αναμενόμενο, συγκρατεί το κλίμα αισιοδοξίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,55% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,77% υψηλότερα στις 21.450 μονάδες.

Κέρδη 1% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.021 μονάδες, 1,3% για τον CSI στις 3.745 μονάδες, 0,94% για τον Hang Seng στις 29.119 μονάδες και 0,95% για τον Kospi στις 2.176 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX έκλεισε οριακά χαμηλότερα στις 6.265 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v