Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας προωθεί η κινεζική κυβέρνηση. Επιφυλακτικοί οι επενδυτές εν όψει της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Σταθεροποιητικές κινήσεις κοντά στο υψηλό επτά μηνών στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά την ανάκαμψη στις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αλλά και τις ενδείξεις για περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας από την Κίνα, αν και παραμένουν επιφυλακτικοί εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Χθες, έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της κεντρικής κυβέρνησης της Κίνας, ανέφερε πως το Πεκίνο θα ενισχύσει την πολιτική των στοχευμένων περιορισμών των απαιτούμενων αναλογιών αποθεμάτων που πρέπει να διακρατούν οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθεί η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 0,21% στις 21.761 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,1% έκλεισε ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.244 μονάδες, κατά 0,1% ο CSI στις 4.057 μονάδες, ο δείκτης Kospi κινήθηκε οριακά υψηλότερα στις 2.210 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng ενισχύονταν κατά 0,33% στις 30.035 μονάδες και κατά 0,64% ο δείκτης ASX στις 6.310 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v