Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 9μήνου οι ασιατικές μετοχές

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές μετά τις δηλώσεις Μνούτσιν για την εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων, αλλά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τις εξαγωγές της Κίνας.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα του πως οι σινοαμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις πλησιάζουν στον «τελικό γύρο», ενώ στη δημιουργία θετικού κλίματος συνέβαλλαν και τα καλά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις κινεζικές εξαγωγές και τα δάνεια των τραπεζών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6%, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου του περασμένου έτους, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε άνοδο 1,41% στις 22.179 μονάδες.

Κέρδη 0,9% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.216 μονάδες, 0,95% για τον CSI στις 4.026 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,46% ο δείκτης Hang Seng στις 30.048 μονάδες και κατά 0,4% ο Kospi στις 2.242 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX σημείωνε οριακές απώλειες στις 6.342 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v