Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές εν όψει του Πάσχα των Καθολικών

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στα ασιατικά χρηματιστήρια εν όψει των αργιών του Πάσχα των Καθολικών. Με ελαφρώς μικρότερο του αναμενόμενου ρυθμό συρρικνώθηκε η Ιαπωνική μεταποίηση.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με υποτονικές τις συναλλαγές και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών εν όψει των αργιών της Μεγάλης Παρασκευής και της Δευτέρας του Πάσχα των Καθολικών.

Χθες ανακοινώθηκαν θετικά οικονομικά στοιχεία τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Κίνα, ενώ νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας, η οποία συρρικνώθηκε με ελαφρώς μικρότερο ρυθμό από το αναμενόμενο. Αργότερα σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον ευρωπαϊκό PMI, που θα δείξει πόσο ισχυρή είναι η οικονομία της ευρωζώνης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% και ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατά 0,84% στις 20.089 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,27% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.254 μονάδες, κατά 0,26% ο CSI στις 4.076 μονάδες, κατά 0,17% ο ASX στις 6.339 μονάδες, κατά 0,63% ο Hang Seng στις 29.930 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi κατέγραφε πτώση 1,4% στις 2.214 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v