Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Υποχωρούν οι πιο βασικές αγορές της Ασίας, μετά την πτώση κατά 100 μονάδες του Dow Jones στη Wall Street. Στο επίκεντρο των επενδυτών η παγκόσμια ανάπτυξη. Διολισθαίνει το αμερικανικό αργό (-0,5%), σταθερό το δολάριο.

Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα κινούνται οι ασιατικές αγορές, μετά την πτώση κατά 100 μονάδες του Dow Jones στη Wall Street.

Ο Nikkei υποχωρεί 0,22%, ο Shanghai διολισθαίνει 0,17%, ενώ ο Hang Seng ενισχύεται οριακά (+0,03%) και ο Sensex επίσης (+0,25%). Στη Νότια Κορέα ο KOSPI κινείται αρνητικά κατά 0,42%, οριακά κέρδη καταγράφει ο ASX στην Αυστραλία.

«Οι αγορές μετοχών έχουν πάει δυνατά από τα χαμηλά του Δεκεμβρίου», σημειώνει ο Shane Oliver, επικεφαλής επενδύσεων στρατηγικής και οικονομολόγος της AMP Capital

Προσθέτει ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα μέχρι τα τέλη της χρονιάς. «Η ανάπτυξη αναμένεται να βελτιωθεί στο δεύτερο εξάμηνο, η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική έχει γίνει πιο υποστηρικτική για τις αγορές και η απειλή του εμπορικού πολέμου δείχνει να υποχωρεί. Ολα αυτά πρέπει να δώσουν κέρδη στις αγορές μετοχών συνολικά το 2019», υπογραμμίζει.

Στο εταιρικό μέτωπο, πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου δημοσίευσε η Deutsche Bank, μετά την ανακοίνωση χθες της κατάρρευσης των συνομιλιών για την ιστορική συγχώνευση με την Commerzbank.

Η γερμανική τράπεζα ενημέρωσε ότι είχε 201 εκατ. ευρώ κέρδη για τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς. Πρόκειται για άνοδο 67% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ είναι υψηλότερα από τα 29 εκατ. που προέβλεπαν αναλυτές έρευνας του Reuters. Τα έσοδα υποχώρησαν 9%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, αμετάβλητος στα 98,14.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,5%, στα 64,85 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v