Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 4 μηνών οι ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες για παρατεταμένο τεχνολογικό ψυχρό πόλεμο μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, οδηγεί χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών υποχωρούν οι ασιατικές μετοχές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες πως η σινοαμερικανική εμπορική διένεξη μετατρέπεται σε έναν παρατεταμένο τεχνολογικό ψυχρό πόλεμο μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Χθες Τετάρτη, το Reuters μετέδωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων όμοιων με αυτές που επιβλήθηκαν στην Huawei, και στην κινεζική εταιρεία βιντεοπαρακολούθησης Hikvision, λόγω του τρόπου που η Κίνα συμπεριφέρεται στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,7% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,62% χαμηλότερα στις 21.151 μονάδες.

Πτώση 1,04% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.861 μονάδες, 1,45% για τον δείκτη CSI στις 3.596 μονάδες, 1,53% για τον Hang Seng στις 27.281 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,16% ο δείκτης Kospi στις 2.062 μονάδες και κατά 0,21% ο ASX στις 6.584 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v