Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Huawei επιβαρύνουν το κλίμα, ωστόσο οι επενδυτές ευελπιστούν πως η κινεζική κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα για στήριξη της οικονομίας.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την εμπιστοσύνη των επενδυτών να κλονίζεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να επιβάλει σοβαρές κυρώσεις στην κινεζική τηλεπικοινωνιακή Huawei, απειλώντας να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις.

Ωστόσο, οι κινεζικές μετοχές κινήθηκαν σε θετικό πεδίο, με τους επενδυτές να ευελπιστούν πως θα υπάρξουν μέτρα στήριξης της οικονομίας από την κινεζική κυβέρνηση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,25% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,67% στις 21.047 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,41% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.951 μονάδες, κατά 0,3% o CSI στις 3.738 μονάδες, κατά 0,57% στις 6.407 μονάδες o ASX, οριακά υψηλότερα στις 28.284 μονάδες ο Hang Seng, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 1,30% στις 2.065 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v