Πιέσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Η Ουάσινγκτον απαιτεί υποσχέσεις για απτές αλλαγές στην κινεζική νομοθεσία, και το Πεκίνο αντιτείνει πως δεν θα «καταπιεί κανένα πικρό φρούτο» που να βλάπτει τα συμφέροντά του. Οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα επαπειλούμενα «αντίμετρα» της Κίνας στους δασμούς των ΗΠΑ.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς εντείνεται η ανησυχία για ως προς το αν ΗΠΑ και Κίνα θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία, μετά την αύξηση των δασμών επί των κινεζικών εισαγωγών που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, και την αντίδραση της Κίνας, που λέει πως θα «ανταποδώσει».

Οι δυο πλευρές φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς η Ουάσινγκτον απαιτεί υποσχέσεις για απτές αλλαγές στην κινεζική νομοθεσία, και το Πεκίνο αντιτείνει πως δεν θα «καταπιεί κανένα πικρό φρούτο» που να βλάπτει τα συμφέροντά του.  Οι επενδυτές προετοιμάζονται τώρα για τα επαπειλούμενα «αντίμετρα» της Κίνας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 0,81% στις 21.171 μονάδες.

Πτώση 1% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.909 μονάδες, 1,47% για τον CSI στις 3.675 μονάδες, 1,35% για τον Kospi στις 2.079 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,22% κινούνταν ο δείκτης ASX στις 6.379 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v